Boost your run

Verbeter jij je hardlopen in 16 weken?

Loop je regelmatig hard en wil je graag sneller en beter leren hardlopen?!
Samen met onze ervaren en ruim gekwalificeerde coaches werk je 16 weken lang aan je snelheid, looptechniek en kracht. Na 16 weken loop je beter en sneller en heb je een hoop kennis opgedaan die je helpt bij verdere trainingen in de toekomst!

Een investering waar je voor altijd profijt van hebt!

EDOSports runboost

De inhoud

EDOsports runboost

wat houdt het in?

Sneller hardlopen gaat niet vanzelf. Het vraagt om een investering op het gebied van kracht en techniek die dusdanig uitgebalanceerd is dat je beter en sneller wordt en niet geblesseerd raakt.

Ons traject vangt aan met een gezamenlijke informatieve kick-off avond en looptest. Vanaf de week erna neem je wekelijks deel aan twee gezamenlijke looptrainingen waarbij we veel aandacht besteden aan looptechniek en interval. Daarbij is er in week 1 en week 9 een gezamenlijke krachttraining waarbij je een aantal krachtoefeningen uitgelegd krijgt. Tijdens de trainingen word je begeleid door een van onze ervaren coaches.
Daarnaast ontvang je van ons een persoonlijk trainingsschema met daarin loop- en krachttrainingen die je zelfstandig uitvoert. Dit trainingsschema wordt aangeboden in ‘Trainingpeaks’, een online platform waarin we je ontwikkelingen op de voet volgen.

We sluiten het traject af met een gezamenlijke deelname aan een 5 kilometer hardloopwedstrijd. Een mooie gelegenheid om een mooi nieuw persoonlijk record neer te zetten…

EDOsports target

Trainingsschema en trainingszones

In onze trainingen en trainingsschema’s werken we vanuit je persoonlijke trainingszones. Trainingszones zijn een indeling van het inspanningsniveau waarop een training kan worden uitgevoerd. De zones worden uitgedrukt in tempo, hartslagritme of power. Een sporthorloge met hartslagmeter of powermeter is hiervoor noodzakelijk.
Je trainingszones worden bepaald naar aanleiding van je looptest in de eerste week. Een meer nauwkeurige manier om je zones en drempelwaarden te bepalen is middels een inspanningstest. Deze is voorafgaand aan de cursus optioneel bij ons te boeken tegen een gereduceerd tarief.

Instapcriteria & fysieke screening

Omdat het belangrijk is dat je voldoende ´belastbaar´ bent en we uiteraard blessures willen voorkomen hanteren we een aantal instapcriteria, namelijk: 

  • 10 km in 50 minuten (heren)
  • 10 km in 53 minuten (dames)
  • Je loopt het afgelopen half jaar minimaal 2x per week.
  • Je hebt een sporthorloge

Daarbij werken we samen met onze partner Chiromotion. Alle deelnemers kunnen daar terecht voor een gratis, korte fysieke screening om mogelijke blessures voor te zijn.

* Vanaf 12 deelnemers gaan we van start.  

Praktische informatie

Boost your run

Start

8 Januari 2024

Trainingsdagen

Woensdag: 19.00 uur
Zondag: 9.00 uur

Locatie

EDOsports Home, Maastricht

Prijs

€ 250,- 

Interesse of vragen?

Neem contact met ons oP!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.