Bikefitting

Op zoek naar de ideale fietspositie?

Heb je tijdens het fietsen last van je rug, knieën of schouders? Ben je op zoek naar de optimale krachtoverbrenging of de meest comfortabele houding tijdens lange ritten? Met een bikefit wordt je fiets perfect afgesteld op jouw fysieke eigenschappen.
We voeren onze bikefits uit in samenwerking met Toma Retül Fit Lab.

Bikefit

Wat houdt het in?

Een interview en metingen geven ons uitgebreide informatie over je lichaam, waarna we de contactpunten van je fiets zo aanpassen dat deze perfect bij jouw lichaam aansluiten.

Tijdens een bikefit werken we met het Body Geometry Retül fit programma. Dit bikefit programma is ontwikkeld in samenwerking met bewegingswetenschappers en is er op gericht de perfecte fietsmeting voor elk soort rijder te verwezenlijken. Het geeft ons de mogelijkheid om tot op de millimeter nauwkeurig te zien hoe je op de fiets beweegt.

We beschikken over twee volledig uitgeruste meetruimtes in Maastricht en Kerkrade.

bikefit

Hoe werkt een bikefit?

We beginnen de bikefit sessie met een pre-fit beoordeling. Hiermee brengen we in kaart hoe je beweegt en welke mate van flexibiliteit je bezit. Daarna neem je plaats op de fiets. Met behulp van bewegingssensoren bepalen we zeer nauwkeurig hoe je op de fiets zit en beweegt. Daardoor kunnen we afwijkingen en plekken van ongemak of blessure in beeld brengen en verhelpen. Zo passen we gedurende de sessie je fiets aan tot de gewenste positie en gevoel bereikt is. Je eigen gevoel en feedback speelt hierin een belangrijke rol.

Een bikefit duurt ongeveer 2,5 uur. Een bikefit op je tijdritfiets duurt 3 uur. 

Bikefit

Wat neem je mee?

  • Fiets
  • Fietskleding (strak zittend)
  • Fietsschoenen
  • (Tijdrit)helm 
  • Eventuele aangepaste zolen voor evaluatie.

Interesse?

Plan direct een afspraak in!

Een andere vraag?

Stel hem direct hier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.