triathlon Blogs

Bij EDOsports vind je triatleten van alle niveau’s. Iedereen heeft een verhaal. Op deze pagina vindt je de triathlon verhalen van onze atleten. Laat je er door inspireren!

Van Campingtriathlon naar Emrbunman - Sven Keltering

Het wordt gezien als een van de zwaarste triathlons van de wereld. 3,8 km zwemmen, 188 km fietsen en 42km over de cols rondom Embrun. Het parcours, de hitte, de hoogtemeters, deze wedstrijd is voor niemand een walk in the park. Sven Keltering (57) campinggast, laat zich er niet door afschrikken. Voor hem is de Embrunman de ultieme uitdaging, de kers op de taart van de triathlonsport. Deze zomer staat hij aan de start. 

Kennismaking met de triathlonsport
Tijdens een vakantie op Mallorca zag ik vanuit mijn hotel voor het eerst een halve triathlon. Wat een speltakel! Zelf was ik wel sportief maar veel te zwaar. Ik vroeg me af of ik dat ook zou kunnen? Daar is het zaadje geplant. De jaren daarna ben ik gezonder gaan leven, veel gaan trainen, heb begeleiding gezocht en heb mijn eerste kwart triathlon gedaan. Bij camping La Vieile Fermè deed ik mijn eerste campingtriathlon en was ik verkocht!

EDOsports Triathlon Trainingskamp
Ter voorbereiding op twee halve triathlons trakteerde ik mijzelf op een week trainingskamp met EDOsports in Embrun. Het was een topweek! Lekker een weekje weg, prima verzorgd en met een leuke groep triatleten een week trainen. Ieder op z’n eigen niveau, maar wel allemaal samen.

Embrunman plan
Tijdens de terugrit in de auto raakte in een overmoedige bui en appte Edo, coach van EDOsports: “Denk je dat ik dat zou kunnen, de Embrunman?”. Het antwoord laat zich raden…

Het afgelopen jaar hebben we de wedstrijd bekeken en heb ik bij verschillende (ex)-deelnemers adviezen opgehaald. Daarnaast heb ik bekeken wat ik naast mijn maatje René Noorberger en een voedingsdeskundige nog nodig heb aan extra begeleiding. Voor dat stuk triathloncoaching heb ik Edo benaderd. Hij heeft de kennis en ook ervaring met deze specifieke wedstrijd.

Voorbereidingen
In September ben ik begonnen met opbouwen. Uitdagingen kom ik tegen in het plannen en organiseren van de vele trainingen en de afstemming met werk en gezin. Hierin biedt het trainingskamp dit jaar ook wel weer een uitkomst. Hier kan ik me even volledig storten op mijn sportieve doel en eindeloos kletsen met enthousiastelingen over de sport. Daarbij bereid ik me fysiek en metaal voor op de Embrunman. Ik ken het parcours met zijn uitdagingen en krijg hierbij ondersteuning op alle vlakken: techniek, materiaal en voeding.

 

Embrunman
Ik ben inmiddels fitter dan ooit en voor mij is de Embrunman de bekroning hierop. Laat die Embrunman maar komen!!