Sarissa de Vries

Volledige naam: Sarissa de Vries
Geboortedatum: 17-02-1989
Geboorteplaats: Lekkerkerk
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 2005
Coach sinds: 2015

Geïnspireerd door mijn vader zette ik in 2005 als junior mijn eerste stappen in de triathlonwereld en was direct verkocht. Na het behalen van mijn VWO diploma in 2007 verhuisde ik naar Sittard om daar full time te gaan trainen in het NTC waar ik terecht kwam in een huis met Edo als één van mijn huisgenootjes. Naast het trainen volgde ik ook nog de studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

Tijdens de periode van 7 jaar in het NTC haalde ik mooie resultaten op de Olympische afstand zoals een 2e plek op het WK neosenioren in Auckland en een overwinning op de Europacup in Genève. Na het missen van de Olympische Spelen van 2012, besloot ik in 2014 te verhuizen naar Maastricht om daar de Master bewegingswetenschappen te volgen terwijl ik me voorbereidde voor mijn eerste Ironman in Maastricht, waar ik als 2e vrouw over de finish kwam.

Bij de studenten triathlon vereniging Ferro Mosae, waar ik trainde, was Edo zwemtrainer en was ik begonnen met het geven van looptrainingen. Aangezien ik was begonnen met het volgen van een trainerscursus en we een grote overeenkomst hebben in trainingsvisie vroeg Edo mij om een aantal van zijn atleten te gaan begeleiden en zodoende begon ik in het najaar van 2015 met het coachen van mijn eerste atleten bij EDOsports, wat mij (en de atleten) zo goed is bevallen dat ik steeds meer atleten ben gaan begeleiden.

In januari 2016 ben ik hoofdtrainer geworden van de triathlon club in Maastricht en hoewel ik zelf nog enige ambities heb als atleet in de triathlonsport, brengt het coachen van atleten mij veel voldoening en is dit iets wat ik heel graag doe.

Hobby’s buiten triathlon: puzzelen, sport kijkenSterkste discipline: Zwem-fiets combinatie Zwakste discipline: Hardlopen Leukste wedstrijd: Bundesliga Schliersee Doel 2017: Goed presteren in de eredivisie met Ferro Mosae, podium op het EK challenge Almere en veel atleten naar een mooi seizoen begeleiden

Diploma’s

  • Bachelor Gezondheidswetenschappen Universiteit Maastricht (2007-2013)
  • Master Human Movement Sciences Universiteit Maastricht (2014-2015)
  • Fitnesstrainer A (2014-2015)
  • Triathlon Trainer Niveau 3 (2015-2016)

Huidige activiteiten

  • Inidividuele begeleiding atleten EDOsports
  • Geven van privézwemtrainingen EDOsports
  • Hoofdtrainer Triathlon club Maastricht
  • Fitnesstrainer UM Sports