Robert de Korte

Volledige naam: Robert Marc de Korte
Geboortedatum: 22-02-1990
Geboorteplaats: Rozenburg
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 2013
Coach sinds: 2016

Na zwemmen en judo kwam ik als broekkie op een voetbalveld terecht. Als spits viel ik al snel op en zo werd ik in de selectie elftallen van de lokale VV (Rozenburg) opgenomen. 

Door gebrek aan keepers wisselde we gedurende het seizoen regelmatig. Toen het mijn beurt was, was het direct duidelijk dat ik een grotere meerwaarde had als sluitpost. Met goede begeleiding stoomde ik door om als 16 jarige te debuteren in de hoofdmacht. In deze tijd gaf ik keeperstraining aan de F, E en D pupillen en vond het mooi om te zien dat zij serieuze stappen maakte.

Na 6 jaar voetballen op het voor mij hoogst haalbare niveau, trok ik, opzoek naar een nieuwe uitdaging, de hardloopschoenen aan en liep ik een niet onverdienstelijke marathon (Rotterdam). Dit was mijn eerste echte kennismaking met de duursport. De vervolgstappen werden al snel gemaakt, een fiets, zwemtraining en zo debuteerde ik op de IM70.3 Mallorca. Inmiddels is er een hoop gebeurd en zijn zelfs mijn eerste internationale AG podiumplaatsen een feit.

Door de brede interesse in de sport, altijd bezig geweest met alle randzaken en het motiveren van andere. Door het goede contact met Edo, ging ik al snel mee met de jeugdkampen en leerde ik aan de hand. Op de achtergrond ben ik al wat langer bezig met de begeleiding van atleten, maar sinds 2016 pas zelfstandig. Met de NTB achtergrond van Sarissa en Edo, leek het mij/ons leuk het IRONMAN University programma deel te nemen en zodoende de kennis van het coaching team te verbreden.

Sport in de breedste zin van het woord interesseert mij enorm. Daarom is een sport met meerdere disciplines mij op het lijf geschreven. Ondanks het feit dat ik de triathlon sport pas op latere leeftijd ontdekte is het voor mij meer dan een hobby geworden.

Ik vind het dan ook vooral mooi om met mensen te werken die op latere leeftijd toch nog kiezen voor de sport triathlon!

Hobby’s buiten triathlon: SPORT in de breedste zin, Techniek, Reizen
Sterkste discipline: Fiets-loop combinatie
Zwakste discipline: Zwemmen
Leukste wedstrijd: IM70.3 Luxemburg / Israman113
Doel 2017: Zorgen dat alle atleten fit en gemotiveerd aan de start verschijnen van hun droomdoel. Waarin ze gaande weg meer kennis op doen over trainingsleer, zichzelf en de triathlonsport. Eigen doelen; Bovenin competitie meedraaien, gaatje met de top op halve/hele afstand kleiner maken.

Diploma’s

  • ABC zwemdiploma’s
  • Bachelor of Engineering and Applied Science
  • BHV/EHBO
  • IRONMAN Certified Coach

Huidige activiteiten

  • Individuele begeleiding 15tal atleten
  • Trainingpeaks vraagbaak
  • Geven van privézwemtrainingen EDOsports
  • Organiseren/begeleiden (jeugd)kampen