Robert de Korte

Geboortedatum: 22-02-1990 
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 2013
Coach sinds: 2016

Na zwemmen en judo kwam ik als broekie op een voetbalveld terecht. Na zes jaar voetballen, trok ik, op zoek naar een nieuwe uitdaging, de hardloopschoenen aan en liep ik een niet onverdienstelijke marathon (Rotterdam). Voor mij de eerste echte kennismaking met de duursport. De vervolgstappen werden al snel gemaakt: een fiets- en zwemtraining. En zo debuteerde ik in 2013 op de Ironman 70.3 Mallorca.
Inmiddels is er een hoop gebeurd en ben ik van vaste waarde in het Erediviseteam van EDOsports, zijn mijn eerste internationale agegroup podiumplaatsen een feit en nam ik in 2018 deel aan het WK triatlon in Hawaii.

Altijd al heb ik brede interesse gehad in sport, de zaken daaromheen en het motiveren van anderen. Al snel raakte ik daarom meer en meer betrokken bij EDOsports, onder andere in de organisatie van de triatlon jeugdkampen. Tevens begon ik op de achtergrond met de begeleiding van atleten. Sinds 2016 doe ik dit zelfstandig.
Met vooral praktijkervaring heb ik er in 2016 voor gekozen om mijn theoretische kennis op het gebied van training en triatloncoaching te verbreden. In aanvulling op de NTB-achtergrond van de andere coaches bij EDOsports heb ik ervoor gekozen om aan het IRONMAN University-programma deel te nemen.

Sport in de breedste zin van het woord interesseert mij enorm. Daarom is een sport met meerdere disciplines me op het lijf geschreven. In het coachen van hardlopers en triatleten kan ik mijn ei kwijt. Ik vind het geweldig om dagelijks met mensen te werken die bezig zijn met hun persoonlijke groei en ambities. Het is nooit te laat om aan iets moois en nieuws te beginnen… Ik vind het dan ook gaaf om met mensen te werken die op latere leeftijd toch nog kiezen voor de sport triatlon! 

Diploma’s

  • IRONMAN Certified Coach
  • Bachelor of Engineering and Applied Science
  • BHV/EHBO

Huidige activiteiten

  • Individuele begeleiding 29 atleten
  • Trainingpeaks vraagbaak
  • Privé-zwemtrainingen EDOsports
  • Borstcrawlcursussen EDOsports
  • Zwem-, loop- en fietsclinics
  • Organiseren/begeleiden (jeugd)kampen