Maya Kingma

Volledige naam: Maya Yvette Kingma
Geboortedatum: 08-09-1995
Geboorteplaats: Breda
Woonplaats: Sittard
Triatleet sinds: 2012
Zwemcoach sinds: 2016

Vanuit een sportief gezin heb ik als kind al met vele sporten kennis mogen maken, van ballet tot tennis tot paardrijden. Na het behalen van zwemvaardigheid 3 adviseerde mijn zwemleraar een kijkje te nemen bij het wedstrijdzwemmen, waarbij de keuze voor SBC2000 Breda snel viel. Onder SBC2000 heb ik meerdere NK titels en Brabantse records gezwommen, voornamelijk op de langere afstanden en het openwaterzwemmen. Ook stond ik bij SBC2000 als hulptrainster aan de kant om de minioren van de zwemvereniging kennis te laten maken met het zwemmen en spelenderwijs te leren trainen.

Om mijn conditie op niveau te houden deed ik aan mountainbiken en hardlopen. In 2010 stond ik traditiegetrouw aan de start van de crossduathlon in Etten-Leur. Ik won in mijn leeftijdscategorie, wat dit keer tevens het NK was. Dit resulteerde in een uitnodiging van de triathlon bond om met de nationale ploeg mee te trainen. Vanaf het moment dat ik in 2012 13de werd op het WK junioren was ik helemaal verkocht aan de triathlon sport.

Naast de triathlon rond ik in 2017 mijn Bachelor Psychologie aan de Universiteit Maastricht af. Ook ben ik vaker te vinden in het zwembad, als zwemcoach van verschillende clubs en als privé zwemtrainer. Ik vind het leuk om mensen te helpen en te motiveren op het gebied van sport, waarbij ik mijn eigen kennis en ervaringen kan inzetten om andere mensen beter te maken.

Hobby’s buiten triathlon: De wereld ontdekken, lezen & leren
Sterkste discipline: Zwemmen
Zwakste discipline: Lopen
Leukste wedstrijd: World Triathlon Series Hamburg

Doel 2017: Top 10 WK u23 Rotterdam, steady internationaal racen en veel atleten met een goede tijd en goed gevoel het water uit laten komen tijdens de Ironman!

Diploma’s

  • ABC & zwemvaardigheids zwemdiploma’s
  • Reddingsbrigade brevetten t/m 6
  • Propedeuse Psychologie Maastricht University

Huidige activiteiten

  • Zwemcoach IronChallengers Maastricht
  • Geven van privézwemtrainingen EdoSports
  • Zwemtrainingen EdoSportsdagen
  • Afronden Bsc Psychologie
  • Topsport carrière (Tokyo 2020 selectie)