Edwin Dasselaar

Volledige naam: Edwin Dasselaar

Geboortedatum: 28-12-1992
Geboorteplaats: Arnhem
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 2012
Coach sinds: 2017

Na ruim 12 jaar op de tennisbaan de nodige uurtje gespendeerd te hebben, besloot ik in 2012 dat het tijd was voor een andere sport. Na mooie verhalen op een vakantie in de Franse Alpen, leek triatlon mij wel wat. Ik besloot een cursus te volgen bij de Groningse Studenten Triatlon Vereniging Tritanium, maar na 1 trainingsdag wist ik al genoeg: Dit is wat ik wilde! Ik besloot mij gelijk vol overgave in de triatlonwereld te storten. Binnen een maand zat ik in het bestuur van de vereniging en had ik een plekje in verschillende commissies. Als atleet startte ik dat jaar nog in de 2de divisie (toentertijd nog de laagste heren divisie). In de jaren daarna bleef ik in de divisies starten, waarvan de laatste twee seizoenen in de 1ste divisie.

Al het korte divisie geweld vond ik erg leuk, maar er was één ding wat mij nog gaver leek: Het voltooien van een hele triatlon in mijn studententijd. Na het nieuws dat er een IRONMAN in Maastricht gehouden zou gaan worden, wist ik het meteen: Hier wil ik starten! De editie van 2016 koos ik uit om mijn debuut op de full distance te gaan maken. Een onvergetelijke ervaring die zeker naar meer smaakt!

Na vier jaar lang lid te zijn geweest bij de meest noordelijke studenten triatlon vereniging van het land, besloot ik mijn heil te zoeken in een heuvelachtiger gebied met minder wind: Maastricht. Eenmaal in het zuiden raakte ik al gauw in contact met Edo en de plaatselijke triatlon vereniging (TCM), wat ertoe leidde dat ik mij hier ook in de triatlonwereld kon gaan mengen: Triatlon clinics op basisscholen, (jeugd)trainer bij TCM, een eigen sportvoedingsbedrijf en natuurlijk het begeleiden van atleten, zorgen ervoor dat ik ook hier dag in dag uit bezig kan zijn met mijn grootste hobby.

Hobby’s buiten sport: Zweedse puzzels, spelletjesavonden
Sterkste discipline: Lopen in een triatlon
Zwakste discipline: Zwemmen
Leukste wedstrijd: Gendtse Kersenfeesttriathlon
Doel 2018 (atleet): Vlammen in de eerste divisie samen met de heren van Ferro Mosae.
Doel 2018 (coach): Beginnende triatleten ondersteunen in het bereiken van hun lange afstandsdoelen

Diploma’s
Zwemdiploma A & B
Bachelor Bewegingswetenschappen
Master Human Movement Science
Huidige activiteiten:
(Jeugd)trainer bij TCM
Begeleiding enkele triatleten
Zwemtrainer
Mede-eigenaar ikwilsportvoeding.nl