Edwin Dasselaar

Geboortedatum: 28-12-1992
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 2012
Coach sinds: 2017

Al van jongs af aan maakt sport een groot deel uit van mijn leven. Ik houd ervan met sport bezig te zijn en anderen hierin te coachen en te begeleiden. Al jong wist ik dan ook dat ik van sport mijn beroep wilde maken en stemde mijn studiekeuzes hier op af.

Na ruim twaalf jaar de nodige uurtjes op de tennisbaan te hebben gespendeerd, besloot ik in 2012 dat het tijd was voor een andere sport. Na mooie verhalen te hebben gehoord op een vakantie in de Franse Alpen, leek triatlon me wel wat. Ik besloot een cursus te volgen bij de Groningse Studenten Triatlon Vereniging Tritanium. Na één trainingsdag wist ik genoeg: Dit is wat ik wil!
Ik stortte me vol overgave in de triatlonwereld, zat binnen een maand in het bestuur van de vereniging en nam zitting in verschillende commissies. Als atleet startte ik in de teamcompetities en daaraan doe ik nog steeds mee.
Al het geweld op de korte afstanden in de teamcompetitie vind ik erg leuk, maar er was één ding dat mij nog gaver leek: het voltooien van een hele triatlon, nog in mijn studententijd. In 2016 maakte ik dan ook mijn debuut op de full distance tijdens Ironman Maastricht. Twee jaar later was met 9:08:44 een tweede plaats in mijn agegroup een feit tijdens de Challenge van Almere.

Na vier jaar lang lid te zijn geweest bij de meest noordelijke studenten triatlon vereniging van het land, besloot ik mijn heil te zoeken in meer heuvelachtig gebied met minder wind, namelijk Maastricht. Eenmaal in het zuiden kwam ik al gauw in contact met EDOsports en met de Maastrichtse triatlon vereniging TCM, wat ertoe leidde dat ik me ook hier in de triatlonwereld kon mengen. Triatlon clinics op basisscholen, (jeugd)trainer bij TCM, een eigen bedrijf in de sportvoeding en natuurlijk het begeleiden van atleten binnen EDOsports, zorgen ervoor dat ik dag in dag uit bezig kan zijn met mijn grootste hobby.
Ik heb de mogelijkheid mijn wetenschappelijke kennis in de praktijk toe te passen en werk iedere dag met gemotiveerde sporters die alles uit zichzelf willen halen. Ieder doel, of het nu je eerste sprint is of een kwalificatie voor Kona, ik help je graag om het maximale uit jezelf te halen.

Diploma’s:

  • Master Human Movement Science
  • Bachelor Bewegingswetenschappen

Huidige activiteiten:

  • Individuele begeleiding triatleten en hardlopers
  • Organisatie jeugdkampen EDOsports
  • Coördinator jeugd & junioren circuit NTB
  • (Jeugd)trainer bij TCM
  • Zwemtrainer
  • TTN3 gediplomeerde triatlontrainer.