Edo van der Meer

Volledige naam: Edo van der Meer
Geboortedatum: 15-09-1984
Geboorteplaats: Assen
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 1995
Coach sinds: 2008

 Toen ik in 1994 voor het eerst met een vriendje mee ging naar de plaatselijke zwemclub was dat al met de woorden “dan kan ik later in een triathlon hard zwemmen”. Dat verzin je natuurlijk niet helemaal zelf op die leeftijd, vaders had daar als lichtend voorbeeld natuurlijk toe bijgedragen.

Na een paar jaar zwemclub, atletiekclub en zelf fietsen mocht ik dan eindelijk lid worden bij de plaatselijke triathlon vereniging.

De jaren daarna verdwenen alle andere sporten langzaam naar de achtergrond en begon het trainen steeds serieuzer te worden. Vanaf mijn 15e zelfs onder begeleiding van een eigen coach, wat in mijn laatste juniorenjaar resulteerde in een nationale titel en EK deelname. Pas dat jaar begon topsport voor het eerst in mijn gedachten te spelen. Na 2 jaar zonder triathlon tijdens mijn officiersopleiding bij het Korps Mariniers besloot ik alles te zetten op het ontwikkelen van de beste triatleet die ik kon worden.

Zo verhuisde ik in 2008 naar Sittard om fulltime te gaan trainen in het Nationaal Trainingscentrum triathlon, waar ik in Sarissa een fanatieke huisgenoot trof. Na een aantal jaren focus op de Olympische afstand stapte ik vanwege gebrek aan hardlooptalent over op de langere afstanden. Helaas had ik door teveel enthousiasme vervolgens 7 pogingen nodig om tot een bevredigende Ironman finish te komen.

Als afstudeerproject ben ik in 2007 begonnen met het coachen en trainen van triatleten. In 2010 werd ik zwemtrainer van beide triathlonclubs in Maastricht en begon ik te bouwen aan het fundament waarop EDOsports gebouwd is. Officieel gestart in 2014 en inmiddels uitgegroeid tot een fanatieke verzameling atleten, ondersteund door 3 coaches met een zeer goede onderlinge sfeer en samenhorigheid binnen de hele groep.

Hobby’s buiten triathlon: lezen, sport opslurpen en topografie.
Sterkste discipline: Zwem-fiets combinatie
Zwakste discipline: Hardlopen
Leukste wedstrijd: ITU race Hamburg
Doel 2017: topprestaties van individuele atleten, gecoachte teams vaak op het podium zien shinen en zorgen dat ik zelf ook nog enigszins mee kan komen op landelijk niveau.

Diploma’s

  • ABC zwemdiploma’s 1988-1997
  • Bachelor SportGezondheid Hanzehogeschool Groningen (2005-2008)
  • Specialisatie Trainer/Coach, afstudeeropdracht binnen NTC triathlon
  • Fitnesstrainer A (2006)
  • Triathlon Trainer Niveau 4 (2016)

 Huidige activiteiten

  • Individuele begeleiding 30 triatleten
  • Coaching en organisatie ‘trainingsgroep 043’
  • Geven van privézwemtrainingen EDOsports
  • Hoofdtrainer Studenten Triathlon Vereniging Ferro Mosae