Edo van der Meer

Geboortedatum: 15-09-1984 
Woonplaats: Maastricht
Triatleet sinds: 1995
Coach sinds: 2008

Toen ik in 1994 voor het eerst met een vriendje mee ging naar de plaatselijke zwemclub was dat al met de woorden: “Dan kan ik later in een triatlon hard zwemmen”.
Na een paar jaar zwemclub, atletiekclub en de plaatselijke triatlonvereniging begon het trainen steeds serieuzer te worden. Vanaf mijn 15e zelfs onder begeleiding van een eigen coach, wat in mijn laatste juniorenjaar resulteerde in een nationale titel en EK-deelname.
Pas dat jaar begon topsport voor het eerst in mijn gedachten te spelen. Na twee jaar zonder triatlon, tijdens mijn officiersopleiding bij het Korps Mariniers, besloot ik me volledig te richten op een carrière als professioneel triatleet.

Zo verhuisde ik in 2008 naar Sittard om fulltime te gaan trainen in het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC). Hard work paid off in een mooie topsportcarrière waarin ik een aantal jaren tot de beste triatleten van het land behoorde en op internationaal niveau uitkwam voor Nederland.
Na een aantal jaren focus op de Olympische afstand en een Olympische droom stapte ik over op de langere afstanden en deed ik als professional zeven Ironmans. In 2018 heb ik hier de onvergetelijke ervaring van het  WK Triatlon (agegroup) in Hawaii aan mogen toevoegen.

Inmiddels doe ik zelf nog redelijk mee op nationaal niveau en gebruik ik mijn topsportervaring vooral in de coaching en begeleiding van anderen waar ik enorm veel plezier aan beleef.
In 2007 ben ik begonnen met het coachen en trainen van triatleten. In 2010 werd ik zwemtrainer van beide triatlonclubs in Maastricht en werd het fundament voor EDOsports gelegd.

EDOsports is officieel gestart in 2014 en inmiddels uitgegroeid tot een verzameling fanatieke atleten van basis-, nationaal- en internationaal niveau, ondersteund door drie coaches. Een mooie club met een goede sfeer, waarvan ik hoop dat deze de komende jaren nog verder mag groeien. 

Diploma’s

  • Bachelor SportGezondheid Hanzehogeschool Groningen (2005-2008)
  • Specialisatie Trainer/Coach, afstudeeropdracht binnen NTC triathlon
  • Fitnesstrainer A (2006)
  • Triatlon Trainer Niveau 4 (2016)

Huidige activiteiten

  • Organisatie & bestuur EDOsports
  • Individuele begeleiding 30 triatleten
  • Coaching en organisatie ‘trainingsgroep 043’
  • Privé-zwemtrainingen EDOsports
  • Borstcrawlcursussen EDOsports